Fôringstabeller

Det finnes tre kilder til kalorier tilgjengelig for hunden din: Protein, fett og karbohydrater. Protein og fett er essensielle, karbohydrater er ikke. Faktisk har hunden ikke behov for karbohydrater i dietten.

Raske karbohydrater fra ris, mais, korn og poteter gir et hopp oppover i blodsukkeret som raskt lagres i kroppen som fett. Dette er en av hovedårsaken til overvektige valper.

Ved å øke kaloriene fra protein og fett (og færre fra karbohydrater), gir Orijen kalorier som speiler en naturlig valpediett. Dette fører igjen til redusert risiko for sykdom og diabetes.

Alle tabellene under er veiledende, og behovet kan være forskjellig fra individ til individ. 

DU ER HVA DU SPISER; DET SAMME GJELDER FOR HUNDEN DIN

Orijen speiler maten som hunden ville spist i naturen, og like viktig er den naturlige smaken. Hunden fortjener tross alt å nye maten. 

Hunden din er unik, og fôringstabellene vil variere med rase, miljø, alder og aktivitet. Derfor anbefaler vi å starte med guiden under, og etter hvert overvåke vekt og evt. justere porsjonene som trengs. Vi anbefaler to daglige måltider, og husk å alltid ha ferskt, rent vann tilgjengelig for hunden din. 

Våre retningslinjer for fôring av drektige/diegivende tisper er som følger:

Drektige:    Øk fôringsmengden med 10% i uke 6-7 og ytterligere 20% i uke 8 - 9.

Ammende: Øk fôringsmengden med 50 % over normal (kanskje enda mer ved behov/ mange valper) og fôr 3-4 ganger daglig eller eget ønske.

Avvenning: Fra valpene er 7-9 uker. Reduser antall måltider og porsjon i forhold til hvor i avvenning tispen er og vent til tispen er tilbake til vanlig kondisjon igjen før man går tilbake til vanlig porsjon man hadde før drektigheten. Dette er bare retningslinjer. 

Man må bruke sunn fornuft og alltid se an holdet til tispen og øke/redusere mengden i forhold til det. I motsetning til mange andre fòr, så skal man ikke gå over til valpefòr ved drektighet. Man fortsetter på det fôret (Orijen eller Acana ) hunden går på til vanlig og øker bare mengden av det. Hvorfor kan vi gjøre det ?Jo fordi vårt fòr i utgangspunktet er næringsrikt, naturlig og holder alltid en høy kvalitet. Valpene kan man starte å fôre fra de er 3 uker og utover. De skal ha enten Orijen Puppy, Orijen Puppe Large, Acana Puppy Small Breed eller Acana Puppy Large Breed. 

Lurer du på noe mer angående fôring av drektige/diegivende tisper, ta kontakt med oss på post@morene.no 

ORIJEN DOG FORINGSTABELLER:

ORIJEN PUPPY

ORIJEN PUPPY LARGE

ORIJEN ORIGINAL ADULT

ORIJEN SIX FISH

ORIJEN REGIONAL RED

ORIJEN TUNDRA

ORIJEN FIT & TRIM
ORIJEN SENIOR

ORIJEN CAT Foringstabeller:

ORIJEN CAT & KITTEN

ORIJEN SIX FISH CAT

ORIJEN CAT REGIONAL RED

ORIJEN TUNDRA CAT

ORIJEN CAT FIT & TRIM

ACANA Foringstabeller:

Acana Classics

Classic Poultry

Classic Wild Coast

Classic Red

Acana Heritage

Puppy Small

Puppy & Junior

Puppy Large

Adult Small

Adult Large

Cobb Chicken and Greens

Senior

Sport and Agility

Light and Fit

Acana Singels

Singels Grass feed Lamb

Singels Duck

Singels Pilchard

Singels Yorkshire pork

Acana Regionals

Regionals Ranchlands

Regionals Grasslands

Regionals Pacifica

Regionals Wild Prairie

Acana Cat

Wild Prairie Cat

Pacifica Cat

Grasslands Cat

Ranchlands Cat