Samarbeidspartnere

Vi samarbeider med en rekke flinke mennesker og deres usedvanlig dyktige firbente venner over hele landet for å fremme kunnskap og engasjement. Hundeinstruktører, kenneler og enkeltpersoner er viktige støttespillere for å fremme Biologisk Korrekt hunde og kattefòr.

Bli kjent med dem og forstå hvorfor de fòrer "Biologisk Korrekt"

PARTNERE HUND

Tore Lislevand

Jeg har tre hunder, to av rasen malinois og en shiba. Min yngste malinois er nå under opplæring til bruksprøver. Jeg bor i Søgne der vi har treningslokale og treningsbane. Jeg tilbyr individuelle kurs tilpasset hver enkelt hundeeier, her vektlegges det å bruke enkle og smarte innlæringsteknikker slik at hundene ønsker å trene. 

Jeg har fôret hundene mine med Orijen og Acana i mange år og er veldig fornøyd. Da jeg ble spurt om å være ambassadør for fôret, var det et lett valg å si ja til det.

 www.torelislevand.no

Facebook: Tore Lislevand – torelislevand.no

Instagram: @torelislevand

YouTube: Tore Lislevand

Monica Skjold

Jeg er en aktiv og heldig hunde-eier av 4 hunder som er bosatt på Askøy utenfor Bergen. Jeg brenner lidenskapelig for hundesporten agility og med et ønske om trening året rundt, åpnet jeg i 2014 en egen hundehall. FreeRun Training Hundehall tilbyr et stort mangfold av kurs og treningsaktiviteter innen lydighet, agility og rally. FreeRun er nyskapende innen trening og kursformer og har et mål om å engasjere flere hunde-eiere i mer aktivitet sammen med hunden sin. På knappe 2 år har FreeRun opparbeidet seg en sterkt og godt renomee i bransjen og er veldig stolt av det vi tilbyr og tilfører hundesporten i Bergen. Utover agility bruker jeg mye tid på tur i Bergens fjell med flokken som består av Nelson (11), Milan (10), Indie (4) og Samm (1). 

Som agility-utøver har jeg 11 års erfaring og min første agilityhund Milan (Chinese Crested PP) var den første av sin rase med registrert Norsk Agility og Hopp Championat + Svensk Agility og Hopp Championat. Vi har sammen vært på store mesterskap i inn og utland samt Det Norske Landslaget i 2013. Milan er enda rangert som #6 beste hund i Norge. Indie er også rangert som #6 i Norge per dags dato. 

Vårt største øyeblikk: Finaleplass og topp 10 plassering i Norwegian Open 2016 - med 2 hunder; Milan (10) og Indie (4). Norwegian Open: det største mesterskapet i Scandinavia med  de beste utøverne fra hele verden samlet- ca 140 konkurrenter pr klasse.

Mål for fremtiden:

Klatre til topp 4 i Norge, Landslagsplass for Indie (4) og Samm (1) og med et mål om å kunne hevde oss nasjonalt og internasjonalt.  Mest av alt, ønsker jeg å klare å beholde leken og gøyen med hundene - på tross av at ambisjonene vokser for hvert år. 

Marthe Sjølyst 

Marte lever et aktivt hundeliv med hundetrening i forskjellige grener, samt friluftsliv. Hun har nå to malinois, Extra og Action. Extra har vært en aktiv konkurransehund og har konkurrert i IPO, NBF rundering, lydighet og rallylydighet.

Action er godkjent redningshund i Norske redningshunder, samt at hun konkurrerer i bruks, lydighet og rallylydighet. 

 

Følg deres trening og hverdag på instagram https://www.instagram.com/brukshunden/ 

 www.brukshunden.net

https://www.facebook.com/Brukshunden/

KENNEL AQUAFORTIS v/Runi og Terje Kristiansen

Kennel Aquafortis har opprett av Portugisisk Vannhund. Vi holder til i Hvittingfoss på et lite småbruk hvor hundene har 40 mål å boltre seg på. Rasen som til vanlig kalles Portis er en meget allsidig rase som er med på det meste. Vi er ofte å se i utstillingsringer rundt om i Europa. Noen av resultatene som henger høyest for oss er nok 2 x BIS på rasespesialen i Portugal og Årets Oppdretter plasseringene.

Årets Oppdretter alle raser 2016 og 2015 Årets Oppdretter alle raser nr. 2 i 2014

Årets Portis 10 år på rad i Norge.  2006 - 2016 Årets Portis i Sverige 2011-2012-2013-2014-2016 Årets Portis i Danmark 2011, 2012 og 2016 Årets Portis i Italia 2013. Årets Jr. Portis i Italia 2016

15 Verdens Vinner titler

Flere BiS og spesial vinnere

3 x BIR og 1 BIM på Crufts, 4 x CC og 3 x RCC.

Plasseringer på Bamse listen i Norge (Årets hund):

2016 Nr 4, 2014 nr 6, 2013 nr 7, 2012 nr 6

Vi legger ned utrolig mye jobb for å holde hunden i topp kondisjon. Vi gikk over til Orijen og Acana for mange år siden og så raskt forbedring på muskelmasse, pigment og pels. En hund som skal ha suksess, enten det er på utstilling eller i bruksdisipliner, må tas godt vare på, holdes i kondisjon, fôres og trenes korrekt. 

«Du er hva du spiser» Tusen takk for samarbeidet Morene Produkter! www.aquafortis.no

KENNEL COSMIC DREAM v/Inge kato Våland

Jeg heter Inge Kato Våland, er 39 år og fikk min første Keeshond i 2011. Mitt mål var å starte oppdrett og få mitt eget kennel navn. Har nå hatt 2 kull og venter forhåpentlig det 3 kullet i januar. Hundene er mest for kos å tur men liker veldig godt utstilling så det blir det også mye av. Har prøvd mange forskjellige for sorter men har endt opp på Orijen og er kjempe fornøyd med dette. 

http://www.kennelcosmicdream.no/

KENNEL ØLENSKJOLD v/John Tjøtta Aareskjold

Kennel Ølenskjold ble til I 1983 av far til John, Lars Johan Aareskjold som holder til i Ølensvåg , derav navnet Ølenskjold. Lars ( far ) var en av de første som begynte aktiv oppdrett av Akita som den ble kalt i de dager. I år 2000 ble rasen delt og det finnes nå en Japansk Type som heter Akita Inu og en Amerikansk variant som heter American Akita. Ølenskjold har hele tiden hatt den Amerikanske typen, også før rasedelingen. Vi importerte en rekke hunder fra England gjennom hele 80 og 90 tallet og var en viktig bidragsyter til rasens utvikling i Norden.  John ble etter hvert mer og mer engasjert i hundene og i en alder av 13 år ( rundt 1996) så startet han å bli med sin far rundt på utstillinger i både inn og utlandet og etter hvert overtok han handlingen av de fleste hundene på utstillinger. Etter hvert ble John deleier i Kennel Ølenskjold. John driver i dag sitt oppdrett ut ifra en gård på 100 mål som ligger rett i utkanten av Bryne sentrum på Jæren, ROGALAND. Rundt 2010 ebbet interessen til Lars ut og han avviklet etter hvert det aktive oppdrettet og det er per dags dato bare John som driver alene , selv om fremdeles Lars står som medoppdretter på hundene. Far og sønn Aareskjold har i alle år hevdet seg i toppen både nasjonalt og internasjonalt med sine Amerikanske Akita, Vestgøtaspets og Shibaer.

 Underveis har John også utviklet en stor interesse på Shiba og etter mye leting og undersøkelser så kjøpte han sin første shiba i 2007, etter det så har han ikke sett seg tilbake. Det har vært 9 år med fantastiske resultater i både inn og utland. 

Som trofaste og dyktige samarbeidspartnere har John de siste årene eid flere hunder sammen med Siri Larsen og Frode Ravndal på Jørpeland. I dag eier de 2 American Akita og 2 Shiba sammen. 

BIS Vinnere både Internasjonalt, Nasjonalt og Spesial

Årets mestvinnende oppdretter på både Shiba & Am Akita en rekke ganger

1 Verdens Vinner

1 Reserve Verdens Vinner

2 Reserve Europeiske Vinnere

2 Europeiske Junior Vinnere

7 Nordiske Vinnere

21 ! Norske Vinnere

4 Norske Junior Vinnere

4 Danske Vinnere

3 Dansnke Junior Vinnere

2 Svenske Vinnere

7 Nordisk Vinnere

3 Nordisk Junior Vinnere

1 Nordisk Veteran Vinner

9 Internasjonale Vinnere

3 Nordiske Championer

46 Norske Championer

12 Svenske Championer

7 Danske Championer

2 Italiens Champion

2 Finske Champion

1 Tysk Champion

1 Belgisk Champion

2 Luxemburg Champion

2 Nederkansk Champion

2 Slovakisk Champion

Kennel Ølenskjold har brukt Orijen/Acana siden 2012. Det har vært et bidragsyter til mange gode resultater og generelt sunne og friske hunder som vokser i normalt tempo og setter fin pels og god muskelmasse. John jobber også med fòret til daglig , gjennom sin stilling som Salgssjef i Morene Produkter AS som er importøren av Orijen/Acana til Norge.

www.olenskjold.com eller facebook : https://www.facebook.com/OlenskjoldAmAkitaShiba/?ref=bookmarks

Kristin Måna

Jeg er heldig eier av to flotte Belgere, tervueren, Mira 7år og Aylah 4år.

Startet med agility i 2011, ble hektet fra første stund. Er veldig fasinert over samspill med hund i høy fart og små marginer.

Konkurrerer med begge i kl 3 (elite klassen) og er på Landslaget. 

Trener og konkurrerer i Rallylydighet, og trener Rundering.

Noe av det vi har oppnådd er:

 -Belger VM, Finland 2014, Tsjekkia 2015 og Frankrike 2016

-EO, European Open, Tyskland 2015 og Frankrike 2016

-Nordisk Mesterskap 2016, Norge

-Årets Belger 2014, 2015

-Begge hundene er Norsk Agility Hopp Champion

-Begge hundene er Norsk Agility Champion

-Norgesmester lag 2016

-Norgesmester i agility for Norsk Belgiske Fårehunder 2016

 Har som mål og holde oss i Norgestoppen, og kvalifisere oss for Landslaget og få representere Norge i utlandet.

Malinois av Staalhjerte

Malinois av Staalhjerte består av Erik og Hilde Engeland samt tre barn og et vikarierende antall malinois. Vi holder til i Åros i Røyken på et lite småbruk hvor vi har store områder hundene kan boltre seg og vi kan trene de. 

Både Erik og Hilde trener og konkurrerer i IPO med sine hunder og har representert Norge i VM ved flere anledninger.

For at hundene skal forbli skadefri er vi opptatt av at hundene skal være i god fysisk form og derfor lar vi de trekke både ved løping, sparkesykling samt på ski. I tillegg bruker vi slatmill en god del i tillegg for å trene kondisjon og muskler.

Etter overgang til Orijen for mange år siden så vi en markant endring på våre hunder. Hundene fikk bedre og mer velutviklet muskulatur, bedre pels og det var lettere å opprettholde en konstant vekt på hundene. I tillegg elsker hundene fôret! Vi får ofte tilbakemelding om hvor flotte hundene våre er og at de har en velutviklet muskulatur. Vi anbefaler alltid Orijen eller Acana til våre valpekjøpere.

https://www.facebook.com/staalhjertemalinois

malinois.�]7~�(8

Catch hundetrening

Formålet med CATCH Hundetrening er å få samlet instruktører med høy kompetanse for sitt felt på ett sted. Vi satser på kvalitet og ønsker å tilknytte oss svært dyktige instruktører. Dette vil alltid komme i første rekke.

Hos oss skal du være trygg på at du kommer til instruktører som virkelig brenner for å lære deg hvordan du kan trene hunden din på en positiv, kreativ og morsom måte. Bra trening gir også gode resultater! 

Catch hundetrening har 9 avdelinger rundt om i landet og tilbyr kurs på alle nivåer. De har også instruktørutdanning. Les mer på http://catchhund.no

Siwi Endresen

Siwi Endresen er bosatt ved Haugesund og har to belgiske fårehunder; Malinoisen Zuki født i 2007 og Tervueren Zana født i 2016.

Første hunden kom i hus i 1998, og siden da har hverdagen bestått av mye tur og trening av hund. Utallige kurs har det blitt i løpet av årene innen grunnlydighet, konkurranserettet lydighet og spor, rundering og feltsøk. Det har også vært enkelte innslag av kurs i agility, rallylydighet og smeller.

Interessen for lydighet har hele tiden vært sentral for Siwi. Zuki konkurrerte også tidligere i øverste klasse spor (A), men nyter nå pensjonisttilværelsen med andre sysler. I 2016 ble ble champion i rallylydighet samt Norgesmester i sporten.

 For 10 år siden begynte Siwi for alvor å interessere seg for fysisk trening av hund samt forebygging og opptrening av skader. Hun er massasje- og rehabilteringsterapeut autorisert fra Nordisk hundemassasjeskole, samt sertifisert Laserterapeut, og jobber til daglig med dette i tillegg til kursvirksomhet.

http://harmoniskhund.no/

Ida Anette Norheim

 Ida Anette, 29 år og bosatt i Haugesund, konkurrerer aktivt i Lydighet, Rallylydighet og jakt med sin cocker spaniel. Jaktcockeren Jippi går Ida jaktprøver i Åpen Klasse og er i klasse 3 innen Lydighet. Ida er utdannet instruktør gjennom NKK og holder kurs innen lydighet, rallylydighet og spanieljakt. Hun har også verv i hundesportkomiteen i Ølen, Etne og Vindafjord Hundeklubb, sitter i jaktkomiteen i Norsk Spaniel Klub, og er aktiv skribent for Våre Spaniels. Ida er en aktiv blogger og du kan lese om Ida og Jippi i deres blogg og følge dem på Instagram for jevnlige oppdatering om deres aktive hundeliv.

Blogg: http://idaanettes.blogg.no/

Instagram: https://www.instagram.com/ida.norheim/

Trine Frøshaug

Trine Frøshaug konkurrerer i lydighet på toppnivå med sin golden retriever Sweet. Siden 2013 har de vært med i rekruttroppen og landlagstroppen i lydighet. Av resultater har de i 2014-2016 kvalifisert oss til tre NM-finaler med en 5. Plass og to 8. plasser. I 2015 ble de tatt ut på landslaget i lydighet og deltok i Nordisk mesterskap og tok med seg en individuell 13. plass. Sweet er en lystig og allsidig hund, noe som har medført til at de også er godkjent i feltsøk og appel i regi av Norske Redningshunder (NRH).

Trine har en pensjonert 12 år gammel border collie med navn Meg. I 2009 representerte de Norge i VM og i 2010 tok Meg og Trine 2. Plass i NM. Meg er en allsidig hund som både er godkjent gjeterhund og har konkurrert i NBF sitt program i spor.

Ved siden av å konkurrere aktivt med hund har Trine jobbet som hundefører i Forsvaret. Der har hun gjennomført førstegangstjeneste som patruljehundefører og jobbet tre år som narkotikahundefører.  

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram; ”Sweet The Golden” #sweetthegolden

PARTNERE KATT

Misty PERSIANS-Norway ble dannet i 1986,så i år har jeg altså 30 års jubileum som oppdretter.

Jeg har hatt beste oppdrett på langhårskatter i Norge fra 2001-2012.

De siste årene har jeg ikke hatt så stor mulighet til å være aktiv på utstillingsfronten på grunn av full jobb og gamle,syke foreldre som jeg har fulgt ganske tett opp. Min far døde i sommer,90 år gammel,så planen min er å bli mer aktiv med å reise litt rundt i verden på show fra 2017.

Gjennom denne kattesporten har jeg fått mange venner og bekjente i hele verden,og noen av mine beste samarbeidspartnere bor i land som Sverige,Danmark,Bulgaria,Russland og Italia.

For meg er PERSERRASEN den vakreste katterasen som finnes .Fargen på pelsen er ikke nødvendigvis det viktigste for meg ,men at katten har store uttrykksfulle øyne og et godt gemytt. De fleste katter som blir solgt i Norge i dag, blir  ikke nødvendigvis utstillingskatter, men blir solgt til et hjem som en selskapskatt.

Det betyr at katteungen må  få godt stell,riktig ernæring ,mye oppmerksomhet og kjærlighet.

Ellers kan jeg fortelle at jeg var en av grunnleggerne til katteklubbet HANSAKATTEN i Bergen. På et tidspunkt var dette en av Norges største katteklubber,men antallet har nok gått litt ned de siste årene.Denne klubben har 30årsjubileum i 2017.

Jeg har vært både formann,nestleder og sekretær i over 20 år,men nå har jeg overlatt roret til andre. For meg var en del av min intensjon å øke kunnskapen blant katteeiere og oppdrettere,så medlemsmøtene var en viktig møteplass for utvikling og kunnskapsformidling til folk som har katter. Så gode temaer på medlemsmøtene var nødvendig.

Jeg har også vært visepresident i vårt øverste organ,NORGES RASEKATTERS RIKSFORBUND i 6 år.

Der er det ca.2800medlemmer pr.idag. Da hadde jeg mye med tilrettelegging av utstillinger i hele NORGE.

Jeg var med å tilrettelegge og gjennomføre det første Scandinavian WINNERSHOW i Oslo. Nå er dette en årlig tradisjon med katteutstillere fra hele Europa.

For 5 år siden ble jeg utnevnt til ÆRESMEDLEM i kattteklubben Hansakatten,og det synes jeg var en glede.

Planene mine i framtiden er å avle vakre perserkatter,reise litt rundt i Europa på show,og treffe mange hyggelige kattemennesker som alle har den samme interessen,nemlig  lidenskapen for katt.

Link til min hjemmeside:www.mistypersians.com