Ofte stilte spørsmål

Er Morene Produkter AS importør for varene de selger

Morene Produkter as er importør for nesten alle varene som finnes i sortimentet vårt.

Hvor lages ORIJEN og ACANA?

ORIJEN og ACANA lages i ALBERTA, CANADA av lokale ferske råvarer.

Hvem kan handle hos Morene Produkter as?

Hvem som helst kan i utgangspunktet handle hos Morene Produkter as gjennom vår nettbutikk.

Imidlertid selges kun utvalgte varer til privatpersoner, resten av sortimentet er tilgjengelig gjennom dyrebutikker over hele landet

Hvor finner jeg nærmeste butikk som selger varer fra Morene Produkter?

Gå inn på vår kartoversikt og finn din butikk

Hvordan leveres min bestilling?

Vi sender alle bestillingene med PostNord

Privatleveranser skjer gjennom MYPACK pg butikkleveringer skjer gjennom vanlig stykkgods på pall eller pakke.

Hva får man hvis man kobler sunn fornuft og en kjøtteter?

«Orijen og Acana».

Orijen står for «opprinnelig» som betyr at det skal gjenspeile den dietten dyrene ville spist i vill tilstand, eller «næring slik det var ment å være». Acana er sammensatt av ordene Alberta og Canada, der produsenten for begge fôrmerkene kommer fra.       Firmaet Morene Produkter A/S fra Jæren importerer og distribuerer Orijen og Acana.

Hvorfor har Morene valgt å satse på akkurat ORIJEN og ACANA?

Vi hadde sett på mange fòr for å finne noe som ikke var som alt annet. Det var ikke lett å finne. Forskjellige sekker, forskjellig markedsføring… men stort sett samme innhold. Da vi endelig kom over Orijen / Acana sa det klikk. Disse merkene var forskjellige fra resten. Ikke bare på utsiden, men i faktisk innhold. Siden hund og katt er kjøttetere så trenger de kjøtt. Orijen og Acana inneholder masse kjøtt og animalsk og derfor stemte dette perfekt med enkel, sunn fornuft.  I tillegg har produsenten, Champion Petfoods i Canada, ærlighet og åpenhet som to av sine grunnverdier. Altså; produkter som stemmer med sunn fornuft og som faktisk leverer det som de sier de leverer.

Hvordan skiller ORIJEN og ACANA ser fra andre fòrtyper?

Orijen og Acana er ikke som andre fòr. Når Champion komponerer maten begynner med hva som er godt og riktig for dyret som skal spise. Så lager de et sunt fòr som de kaller «biologisk korrekt». Dette refererer til at fòret er i overensstemmelse med hva dyret ville spist i naturen, om de fikk velge selv. Så til slutt kommer prisen, som blir det den blir basert på riktig innhold i maten. Riktig innhold til kjøttetere er kjøtt og andre animalske produkter som egg, fisk og indre organer. Det er lagt stor vekt på at så mye av innholdet som mulig skal være ferskt når det tilsettes i fòret. Ferskt betyr; ikke frosset, kokt eller i pulverform. Fordi det er ferskt får man også med de naturlige saftene fra innholdet og trenger ikke tilsette vann. Da blir naturligvis også smaken god og det lukter naturlig. På samme måten som kjøttdeigen man kjøper til middag, bare at Orijen og Acana er balansert med andre næringsstoffer som frukt og grønt for å gi riktig innhold av vitaminer, mineraler og andre ting som er spesifikke behov hos dyrene som skal spise det. Grunnet naturlige og potente ingredienser trenger man ikke tilsette kunstig det om allerede er på plass fra naturens side.

I tillegg til mye ferskt kjøtt, frukt og grønt så er de fleste variantene kornfrie. Hovedmålet man etterstreber er at fòret skal være lavglykemisk. Dette fine ordet kan lettest oversettes med det populære ordet «lavkarbo». Poenget er at friske dyr trenger lite eller ingen karbohydrater i maten. Man etterstreber et stabilt blodsukkernivå for optimal helse. Noen av typene i Acana-serien inneholder imidlertid havre. Denne korntypen er energirik og har masse godt fiber, men er samtidig lavglykemisk og gir stabilt blodsukker. Eksempler på det motsatte er hvete, ris, mais, soya…

Ferskt og korrekt innhold viser igjen på smak, helse og velvære. Det resulterer i en frisk og vital hund og katt med sunn pels.

Orijen og Acana. Hva er forskjellen?

Begge er laget av samme produsent og samme råvarer. Begge er i den absolutte toppklasse og overgår klart de aller fleste andre på innhold. Forskjellen er at Orijen har aller mest kjøtt og er derfor dyrest mens Acana har flere varianter og inneholder noe mindre kjøtt og er generelt lavere i pris. Det blir som å sammenligne for eksempel Rolls Royce og Mercedes. Begge er regnet som noe av det beste som finnes, men Rollsen er liksom selve toppen av toppen.

Hvilke hunder passer ORIJEN og ACANA til?

Orijen og Acana passer for alle typer hunder og katter. I naturen finnes det ikke en sekk og pellet for hver type og rase hund eller katt. Veldig mange av behovene er de samme enten hunden og katten er stor eller liten, den ene eller andre rasen. Selvsagt er det tatt høyde for en grad av forskjellighet, men i utgangspunktet er det mengden mat som er nøkkelen. Et inaktivt dyr trenger mindre mat enn et dyr som har høyt aktivitetsnivå. Det finnes varianter som er spesielt egnet til forskjellige livsstiler, størrelser og aldrer, men i utgangspunktet er Orijen og Acana egnet til alle livsstadier bare man fôrer riktig mengde.

Har dere tilbakemeldinger fra kunder?

Kundene melder tilbake om hunder og katter som spiser bedre, som er mer vitale, blankere i pelsen og som bygger sunne muskler heller enn fettlagre. Det har til og med blitt rapportert om hunder som påstås å ha fått mer stabil psyke etter at de skiftet til Orijen.  Det kan ikke vi gå god for, men det er nok noe i det gamle ordtaket som sier «man blir hva man spiser».

Alle hunder og katter har DNA som er nesten identisk sine forfedre, ulven og villkatten. Generasjoner med domestisering og tilvenning til mennesker har ikke endret på dette enkle faktum. Tenner, mage, magesyre og tarm er tilpasset et kosthold som er dominert av kjøtt. Med dette i bakhodet er det enklere å velge riktig mat til hunden eller katten. Skreller man vekk alt reklamepratet og egeninteressen fra produsentene og bruker godt, gammelt bondevett så gir svarene seg selv. En kjøtteter trenger en variasjon kjøttingredienser balansert med frukt, grønt og urter. Man blir faktisk hva man spiser!

Hvem eller hva er Champion Petfoods?

Champion Petfoods kommer fra Canada, et land som på mange måter er ganske likt Norge. Historien om Champion Petfoods er, med deres egne ord, en «203 hundeår lang historie om pålitelighet.»

Med en tilstedeværelse i 80 land og i mer enn 100.000 faghandler verden over så har ORIJEN og ACANA kommet en lang vei fra sin beskjedne begynnelse i Morinville, Canada.      

Grunnleggeren Reinhard Muhlenfeld startet i 1985 med å lage hundefôr som han solgte til lokale bønder. Siden den gang har Champion Petfoods og deres merker ORIJEN og ACANA vokst til en av verdens mest populære og mest pålitelige produsenter av hunde- og kattefôr.

Champions misjon er klar og sterk: De lager Biologisk Korrekt™ hunde- og kattefôr fra ferske, regionale ingredienser, og de lager alltid alt på eget kjøkken. De kaller det BAFRINO: “Biologically Appropriate™ Fresh, Regional Ingredients, Never Outsourced”. Denne klare grunnsetning ligger til grunn for alt de gjør.

Deres Biologically Appropriate™ konsept er enkelt: Fôrene gjenspeiler den rike, ferske og varierte kjøttdietten som hunder og katter ville jaktet på i villmarken. Det samme kjøttet som de gjennom tusenvis av år er utviklet til å spise. Dagens hunder og katter er bygget som sine forfedre – derfor bør de også spise likt dem.

Totalt forskjellig fra konvensjonelle fôr fra de store, internasjonale, industrielle produsentene, så fokuserer Champion på ingredienser fra bærekraftig oppdrett i deres egen region, fra produsenter de kjenner og stoler på. De baserer seg ikke pulverråvarer i bulk som er vanlig i konvensjonelle tørrfôr. Pålitelige partnere leverer daglig 160.000 kilo med ferske lokale ingredienser, som også er godkjent for humant konsum.

ORIJEN og ACANA er laget utelukkende i Champions prisvinnende kjøkkener i Alberta, Canada. Fordi de er lidenskapelig opptatt av kvaliteten i sine fôr lager de alle ORIJEN og ACANA produktene selv, under eget tak hvor de har kontroll på alle detaljene. Det betyr at de vet hvem ingrediensene kommer fra, hvordan de er fisket, oppalet eller dyrket og at de har kontroll på alle detaljer innen tilberedning, pakking og kvalitet. Som et ledd i kvalitetsarbeidet blir bønder og fiskere som leverer til Champion jevnlig besøkt for personlig å kontrollere forholdene i produksjonen.

Champion er selv den som utvikler og produserer fôrene. De eier sine egne kjøkkener og lager sine egne fôr slik at du kan være trygg på hvor ditt kjæledyrs fôr faktisk kommer fra.

Hvorfor er noen sekker med ORIJEN og ACANA harde og noen myke?

Maten er pakket og forseglet mens den ennå er litt temperert. Temperaturen rundt sekken på pakketidspunktet er forskjellig og gjør den kan framstå som vakuumpakket.

Maten er akkurat like god enten sekken er hard eller løs, det er kun mengden luft i sekken som varierer .

Du kan være trygg på at om du velger ORIJEN og ACANA så får du kvalitet på aller øverste hylle, uansett hard eller myk sekk

Min hund er gravid, hva er rett fòringsmengde?

Har dere valpepakker?

Ja, send oss en e-post til bestilling@morene.no og spør etter det du er på jakt etter.

Har dere oppdretteravtale / storbrukeravtale?

Ja, vi tilbyr storbrukeravtale enten gjennom oss eller etter avtale gjennom din lokale dyrebutikk. Ta kontakt med oss på bestilling@morene.no for mer info

Kan kastrerte/steriliserte katter spise Orijen eller ACANA?

Ja, kastrerte og steriliserte katter kan spise alle varianter av Orijen og ACANA. Dette er problemfritt med tanke på krystaller i urin fordi bpde Orijen og ACANA inneholde mye kjøtt av høy kvalitet. Kjøttet inneholder naturlige enzymer som bidrar til å bryte ned og forhindre dannelse av krystaller. En hund eller katt bør ha en litt syrlig urin/ lav ph. Mye kjøtt bidrar til dette.