Misty Persians-Norway

Vi ble dannet i 1986 og har nå vert aktive i 33 år.

Mary-Ann Sundby: 

Jeg har hatt beste oppdrett på langhårskatter i Norge fra 2001-2012.

De siste årene har jeg ikke hatt så stor mulighet til å være aktiv på utstillingsfronten på grunn av full jobb og gamle, syke foreldre som jeg har fulgt ganske tett opp. Min far døde i sommer, 90 år gammel, så planen min er å bli mer aktiv med å reise litt rundt i verden på show fra 2017.

Gjennom denne kattesporten har jeg fått mange venner og bekjente i hele verden, og noen av mine beste samarbeidspartnere bor i land som Sverige, Danmark, Bulgaria, Russland og Italia.

For meg er PERSERRASEN den vakreste katterasen som finnes. Fargen på pelsen er ikke nødvendigvis det viktigste for meg, men at katten har store uttrykksfulle øyne og et godt gemytt. De fleste katter som blir solgt i Norge i dag, blir  ikke nødvendigvis utstillingskatter, men blir solgt til et hjem som en selskapskatt. Det betyr at katteungen må få godt stell, riktig ernæring, mye oppmerksomhet og kjærlighet.

Ellers kan jeg fortelle at jeg var en av grunnleggerne til katteklubben HANSAKATTEN i Bergen. På et tidspunkt var dette en av Norges største katteklubber, men antallet har nok gått litt ned de siste årene. Denne klubben har 30årsjubileum i 2017.

Jeg har vært både formann, nestleder og sekretær i over 20 år, men nå har jeg overlatt roret til andre. For meg var en del av min intensjon å øke kunnskapen blant katteeiere og oppdrettere, så medlemsmøtene var en viktig møteplass for utvikling og kunnskapsformidling til folk som har katter. Så gode temaer på medlemsmøtene var nødvendig.

Jeg har også vært visepresident i vårt øverste organ, NORGES RASEKATTERS RIKSFORBUND i 6 år. Der er det ca.2800 medlemmer pr.idag. Der hadde jeg mye med tilrettelegging av utstillinger i hele Norge.

Jeg var med å tilrettelegge og gjennomføre det første Scandinavian Winnershow i Oslo. Nå er dette en årlig tradisjon med katteutstillere fra hele Europa. 

For 5 år siden ble jeg utnevnt til æresmedlem i kattteklubben Hansakatten,og det synes jeg var en glede.

Planene mine i framtiden er å avle vakre perserkatter, reise litt rundt i Europa på show, og treffe mange hyggelige kattemennesker som alle har den samme interessen, nemlig  lidenskapen for katt.

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×