Overraskende resultater av lakseolje (Christine Karijord del 8)

Ofte leser man hvor godt et produkt skal være, hva det skal bidra til for hundens helse og kanskje er det ikke alltid like enkelt å se forskjell og endringer hos de firbente.

Overraskende resultater av lakseolje (Christine Karijord del 8)

Publisert den Sep 27, 2018, oppdatert den Sep 27, 2018

Ofte leser man hvor godt et produkt skal være, hva det skal bidra til for hundens helse og kanskje er det ikke alltid like enkelt å se forskjell og endringer hos de firbente.

 I over ett år har hele flokken min fått tilskudd av Brilliant Lakseolje på tørrforet. Unghundene har vokst opp med denne smaken og at de må vente med å spise til «matmor» har pumpet olje over matporsjonen i skåla. Så –gyver de løs og glefser i seg.

 Jeg tror det er viktig at hundene blir introdusert til forskjellige smaker. Har sett det opp gjennom årene, at det kan være vanskelig å introdusere noe nytt dersom en hund er litt «kresen», men at det de er vant fra valpestadiet, som eksempelvis lakseolje, det fortsetter de å like som voksen.

 Den første tilbakemeldingen jeg fikk som jeg helt klart relaterer direkte til bruken av olje var da valpene og de voksne skulle vaksineres. «Hva er det du gir dem? Har aldri sett så flott pels på utehunder før». Jeg svarte veterinæren at de spiste tørrfor fra ACANA, i tillegg til kjøtt og at jeg var nøye med å gi dem lakseolje hver eneste dag. Hun mente dette måtte være grunnen til den skinnende flotte pelsen.

 I april i år fikk jeg plutselig en telefon fra regjerende mester på det lange Finnmarksløpet, svensken Petter Karlsson. En svært dyktighundekjører, som har en ganske så stor hundekennel i Slussfors. Jeg har kjent han i mange år, og har både kjøpt hunder hos han og brukte hans beste hannhund da jeg paret lederhunden min Rexi som er mamma til unghundene.

Ghost kan plasseres alle steder i spannet, lærte seg raskt kommandoer for høyre og venstre. En skikkelig godgutt og en knallgod trekkhund med stor arbeidsmoral.

 - Jeg har en hund du kan få overta. Jeg har ikke lyst til å selge han, men derom du klarer å få kontroll på klørne hans som ofte sprekker opp - så har du en vinnerhund til spannet, sa Petter.

 Jeg visste godt hvem Ghost var. En hund som både har vunnet Femundløpet og Finnmarksløpet. En skikkelig trivelig kar som også var i slekt med de andre hundene i flokken. Og det er ikke hver dag man får en slik mulighet – tenkte jeg.

 - Ja, jeg kan jo forsøke. Det er jo verdt det, svarte jeg,og Ghost flyttet til oss ganske raskt. Den flotte hannhunden med knallblåe øyne, en merittliste til å gispe av og en personlighet som raskt fikk en plass i hjertet.

Ghost titter inn kjøkkenvinduet, ganske nysgjerrig og nylig ankommet kennelen i Bodø

 Han hadde flere klør som han tydelig var plaget med. En av de var sprukket selv om den var klippet kort. De andre virket sprø når jeg brukte klosaksen og jeg måtte kjøre han med potesokk på den ene bakfoten når vi trente.

 Jeg bestemte meg for å ta med Ghost på Evidensia dyresykehus i Bodø, få en skikkelig undersøkelse på han for å se om det var noe galt med kroppsfunksjonene hans. Der fant de ingen ting å sette fingeren på. En ultralydav hjertet viste en hund i svært god fysisk form.

 Så leste jeg et sted at omega3 kunne være tingen, og selv omGhost allerede fikk lakseolje på maten nå – så var rådet å gi dobbel dose i tre måneder for å få opp nivået i kroppen. Heldigvis digget Ghost lakseoljen...

 Til min store glede så jeg etterhvert at klørne vokste ut og ble finere og finere. De vokste ganske raskt, og jeg klipte de en gang i uka. Ghost var litt engstelig for potene sine i starten, som om klørne var ømme –men etter et par måneder og ikke minst nå, så reagerer han ikke på klipping idet hele tatt.

Klørne til Ghost er kraftige. De krever å bli klippet regelmessig for ikke å bli for lange. Til min store glede er de helt fine nå,sju måneder etter at jeg begynte med Billiant Lakseolje. Allerede etter fem-seks uker kunne jeg se og kjenne forskjell.

Det er snart sju måneder siden jeg startet prosessen om å få klørne fine, er de helt suverene. Vokser ut og er kjempefin i konsistensen.Lett å klippe. Den eneste forandringen som er gjort, er å gi Brilliant lakseolje – et vidundermiddel for både pels og poter – det er jeg ikke i tvil om. Og kanskje blir Ghost den av flokken som går fremst over målstreken i Alta under Finnmarksløpet – klørne skal ikke stoppe han i alle fall!

 

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×